Kull 1 - Tollerparkens Aktive

Tollerparken`s første kull så dagens lys 6. februar 2011. Et lite kull på 4 valper, 3 hanner og 1 tispe. 

e: LPI LPII LPIII SE LCh SE UCh SE FreeCh RLD M Working Beauty`s Excellent Energy, Trubbel født: 08.05.2006
u: N UCH SE(U)SE Lauvstuas Salsa Surprise, Salsa født: 22.01.2008

 

Presenasjon av Trubbel


Trubbel kommer fra Kennel Working Beauty`s (www.workingbeauty.se) i Sverige og eies av Margareta "Maggan" Löfgren i Borensberg som har RunForFun`s kennelen (www.runforfuns.se)

En meget vakker, kraftig og maskulin hanne, rød pels med hvite avtegn. Han har en utrolig flott fysikk, 27 kg og 51 cm i mankehøyde. Han er en fantastisk arbeidsom hund og med matte Maggan har han allerede opparbeidet seg imponerende resultater i utstillingsringen og innen lydighet, freestyle, agility, jakt og spor(se resultater nedenfor).

HD: A
AA: 0/0 (ua)
Prcd-PRA: A clear
Øyenlyst: 17.11.2009 (ua)
Gjennomført mentaltest med godkjent skudd

Lydighet: 
Lydighetsprøve-diplom i klasse I, II og III
Svensk Lydighetschampion
Deltatt på lydighets-SM 2009 og 2010

Freestyle: 
Freestyle-diplom i klasse III
Deltatt på Freestyle-SM 2009 og 2010 

Bruks: 
Opprykk  til klasse C spor

Agility: 
Pinne i Agilityklasse I

Jakt: 
1. premie nkl tollingjaktprøve 

Utstilling: 
Svensk Utstillingschampion
4 CERT, 2 CACIB, 3 BIR, BIG-4 SKK Int Österbybruk
BIS Unghund Tollarspecialen 2007
Beste hannhund Tollarspecialen 2007

 

Trubbels eier Maggan om han :

"Trubbel är en kraftig hane som älskar att jobba, oavsett om det är moment på lydnadsplan, show i freestyleringen, apportering på fält eller bara hjälpa till med vedhämtningen hemma. Allt utförs med samma glädje och iver! Utöver hans smittsamma glädje och entusiasm är det Trubbels lätthet att fokusera på sina uppgifter som jag uppskattar allra mest. 

Han är en öppen och tillgänglig hund som älskar främmande människor och fungerar utmärkt ihop med andra hundar även om han föredrar att leka med människor framför andra hundar. 

Jaktmässigt är han en väldigt säker markör med naturligt fina grepp. Han har haft lätt för att plocka vilt även om han föredrar sjöfågel framför svartfågel. Han har anlag för att ljuda och är därför inlärt tyst vid vattenarbete och passivitet. Vi har bara hunnit starta på två jaktprov men med ett 2:a pris och ett 1:a pris som resultat, vi hoppas hinna starta i öppenklass under 2011"

 

Presentasjon av Salsa 

Er født 22.01.2008 og kommer fra  Kennel Lauvstua i Kristiansand. En meget feminin tispe, lys rød fulltegnet tykk pels. 16 kg og 47 cm mankehøyde. Hun har masse fart, arbeidsglede og jaktlyst. Lett type med effektive bevegelser og har en godt bygget kropp.

Salsa fungerer som oppdrageren i her i huset, og hun har tatt oppgaven med å holde gutta godt i øra. Hun er sosial, men litt avventene mot nye mennesker. Hun liker å se dem litt an før hun godkjenner dem, men så er det full pakke med hilsing og kos. Hun er en utrolig enkel hund å ha med og gjøre, lærer raskt og er veldig lydhør. Med henne har vi aldri trengt å lære inn hverken innkalling eller å gå pent i bånd. Hun kommer bestandig som et skudd og er aldri langt unna bena våre. Hun kan derfor være noe uselvstendig i sitt arbeide når avstanden blir for stor fra fører, og jobber derfor aller best i tett samarbeid.


Jaktmessig er hun en super og spontan markør og apportør, med et godt mykt grep og gode avleveringer. Hun er stille i sitt arbeide, har god konsentrasjon og er skuddfast. Har stor, men kontrollerbar, vannpasjon og er en god svømmer. Hun har lite stress og takler passivitet svært godt, selv om andre hunder jobber rundt henne. Søksarbeidet er under utvikling og her har vi trent masse for å bygge opp selvstendigheten.  

I lydighet har hun vært en fryd å trene, hun klatret fort opp i klassene og konkurrerer nå i klasse 3. Innlæringen av nye øvelser går kjapt, og hun er hurtig og oppmerksom i alt hun gjør. Kan la seg prege litt i konkurransesituasjoner. Men hun har vært gjennom en modningsprosess på dette området, og dette funker nå bedre og bedre.

I utstillingsringen er hun selvsikkerheten selv og fra hun var valp har hun vært en liten diva, som elsker å vise seg frem. Hun er norsk og svensk utstillingschampion.

Hadde vi kun hatt Salsa i hus, ville vi knapt merket at vi hadde hund. Hun gjør lite av seg inne, elsker å ligge som en katt på en pute. Hun kan varsle hvis det kommer noen på "hennes" eiendom, men ikke mye. Hun er myk i kantene og ikke den tøffeste i klassen. Hun er hengiven og veldig knyttet til flokken sin. En super familiehund og en fantastisk arbeidskamerat. 

Gå inn på Salsa`s egen side for mer info og resultater. 

Tollerparken om kombinasjonen:

I Trubbel føler vi at vi har funnet en som kan komplettere Salsa, både når det gjelder utseende, mentalitet og arbeid. Av dette kullet forventer vi arbeidsglade hunder med stor kapasitet, bra mentalitet og med forhåpentligvis også en vakker og funksjonell fysikk. 

Vi er utrolig stolte av å få bruke denne fantastiske hannhunden som Salsas partner!